Fermenteringskursus


Dato og tid

Mandag d. 16. marts 2020 kl. 17:00 til 21:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 13. marts 2020 kl. 10:00

Sted

Krogerup Avlsgaard, Krogerupvej 3C, 3050 Humlebæk Krogerup Avlsgaard
Krogerupvej 3C
3050 Humlebæk

Fermenteringskursus


KIMCHI, KRAUT, KVASS OG KOMBUCHA
Vi er vilde med fermentering! 

Fermentering er kulminationen af tid, sted og kultur. Ordet ”fermentering” betyder ”at gære”, og det bliver brugt bredt til at beskrive et væld af praksisser og processer, der kulminerer i tusinde af forskellige fødevarer og smagsoplevelser

Kurset er for begyndere og letøvede
Som begynder guider vi dig igennem alle processerne og klæder dig godt på til at arbejde med fermentering. Har du stiftet bekendskab med fermentering, eller måske deltaget på et tidligere kursus, er der stadig massere er opleve på dette kursus 2.0, hvor vi stikker lidt dybere og berører lidt flere genre inden for fermenteringen. Vi skal blandt andet se på fermentering af drikkevare. 

Hænderne i kålen:
Derfor slår vi dørene op og afholder vores populære fermenteringskursus på vores gård i Humlebæk. Her får du chancen for at blive undervist i fermenteringens univers. Foruden undervisning vil du selv få fingrene og hænderne i kålen - du skal nemlig selv fermentere et par forskellige glas ferment. 

          

For dig der vil opleve hvad fermentering kan: 
Dette arrangement er for dig der ønsker at dykke ned i fermenteringens historie og opleve hvad fermentering kan. Der vil være et oplæg på en times tid, hvor vi kommer rundt i alle hjørnerne af fermentering, hvorefter vi smøger ærmerne op og selv skal igang med fermentering.

Læs mere om fermentering og vores arrangementer - tryk her 

Program
I løbet af aftenen vil vores værter demonstrere de grundlæggende discipliner indenfor fermentering. I får smagt på håndværket, får udleveret opskrifter og vejledning, så I selv kan fortsætte projektet derhjemme. Vi smøger nemlig ærmerne op og fermenterer på aften, så I får håndværket ind under huden. Jeres resultater får I selv med hjem, så I kan følge dem til dørs. 

Tørsaltning, lagefermentering og drikkevare
I løbet af aften skal vi både forbi de klassiske krauts og de mere eksperimenterede fermenter som lagefermentering, hvor man kan bruge alle tænklige grøntsager. Derudover skal vi også arbejde med kvass som minder om en øl agtig drik - med minimalt alkohol. 

Læs mere om kvass og fermentering her


Et måltid undervejs i aftens program. 
Vi serverer et dejligt måltid undervejs, så I kan spise sammen og dele aftenens erfaringer. Her får du også rig mulighed for at smage hvad fermentering kan, når det bruges i madlavningen. 

      


Vi har alt udstyr klar, men tag evt. et forklæde med: 
Vi sørger for alt der skal bruges på aften, så du skal ikke medbringe noget ud over dit gode humør. Vi sørger for både grøntsager og fermenterings glas - som du selvfølgelig får med hjem. Knive og køkkenudstyr har vi selvfølgelig også klar. Hvis du normalt bruger forklæde, så tag endelig et med - du kan dog også gennemføre kurset uden forklæde

Hør, eller genhør, vores Podcast om fermentering - lige her på aarstiderne.nu



Fermentering-Barrit

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Aarstiderne A/S
Aarstiderne LIVE
Tlf: +45 70260066
arrangement@aarstiderne.com

Kontaktinformationer til arrangør

Aarstiderne A/S
Aarstiderne LIVE
Tlf: +45 70260066
arrangement@aarstiderne.com