Fermenteringskursus på Barritskov

Vis lignende arrangementer


Dato og tid

Mandag d. 17. februar 2020 kl. 17:00 til 21:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 17. februar 2020 kl. 08:00

Sted

Barritskov, Barritskovvej 34, 7150 Barrit Barritskov
Barritskovvej 34
7150 Barrit

Fermenteringskursus på Barritskov

Vis lignende arrangementer


Fermenteringskursus - KIMCHI, KRAUT, KVASS OG KOMBUCHA

Vi er vilde med fermentering! 

Fermentering er kulminationen af tid, sted og kultur. Ordet ”fermentering” betyder ”at gære”, og det bliver brugt bredt til at beskrive et væld af praksisser og processer, der kulminerer i tusinde af forskellige fødevarer og smagsoplevelser

Kurset er for begyndere
Som begynder guider vi dig igennem alle processerne og klæder dig godt på til at arbejde med fermentering.

Vi gennemgår historien samt den grundlæggende teori, så du trykt kan fermentere videre derhjemme, og får et bedre udgangspunkt til at slippe kreativiteten løs i bakteriernes verden

Hænderne i kålen:
Derfor slår vi dørene op og afholder vores populære fermenteringskursus på vores gård i Barrit. Her får du chancen for at blive undervist i fermenteringens univers. Foruden undervisning vil du selv få fingrene og hænderne i kålen - du skal nemlig selv fermentere et par forskellige glas ferment. 

          

For dig der vil opleve hvad fermentering kan: 
Dette arrangement er for dig der ønsker at dykke ned i fermenteringens historie og opleve hvad fermentering kan. Der vil være et oplæg på en times tid, hvor vi kommer rundt i alle hjørnerne af fermentering, hvorefter vi smøger ærmerne op og selv skal igang med fermentering.

Læs mere om fermentering og vores arrangementer - tryk her 

Program
I løbet af aftenen vil vores værter demonstrere de grundlæggende discipliner indenfor fermentering. I får smagt på håndværket, får udleveret opskrifter og vejledning, så I selv kan fortsætte projektet derhjemme. Vi smøger nemlig ærmerne op og fermenterer på aften, så I får håndværket ind under huden. Jeres resultater får I selv med hjem, så I kan følge dem til dørs. 

Tørsaltning, lagefermentering og drikkevare
I løbet af aften skal vi både forbi de klassiske krauts og de mere eksperimenterede fermenter som lagefermentering, hvor man kan bruge alle tænklige grøntsager. Derudover skal vi også arbejde med kvass som minder om en øl agtig drik - med minimalt alkohol. 

Læs mere om kvass og fermentering her


Et måltid undervejs i aftens program
Vi serverer et dejligt måltid undervejs, så I kan spise sammen og dele aftenens erfaringer. Her får du også rig mulighed for at smage hvad fermentering kan, når det bruges i madlavningen. 

      


Vi har alt udstyr klar
Vi sørger for alt, der skal bruges på aften, så du skal ikke medbringe noget ud over dit gode humør. Vi sørger for både grøntsager og fermenterings glas - som du selvfølgelig får med hjem. Knive og køkkenudstyr har vi selvfølgelig også klar. 

Hør, eller genhør, vores Podcast om fermentering - lige her på aarstiderne.nu



Fermentering-Barrit

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Aarstiderne A/S
Tlf: +45 25207900
arrangement@aarstiderne.com

Kontaktinformationer til arrangør

Aarstiderne A/S
Tlf: +45 25207900
arrangement@aarstiderne.com